1985 yılında kurulan Birlik Vakfı, gençlerimizin milli ve manevi değerlere bağlı, vatansever, ahlaklı ve başarılı bireyler olarak yetişmesini sağlamak amacıyla gelecekte birçok faaliyet gerçekleştirmeyi planlamaktadır. Vakfımız, bu hedef doğrultusunda gençlerimize çeşitli kültürel destekler sunmayı amaçlamaktadır.

Gelecekte, gençlerimizin kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak için haftalık ve aylık toplantılar düzenlemeyi planlıyoruz. Uzmanlar tarafından verilecek konferanslar ile gençlerimizin konferans, seminer ve panellere aktif olarak katılmalarını teşvik edeceğiz. Bu toplantılar sayesinde gençlerin kültürel bilgi birikimlerini artırmayı ve gelişimlerine destek olmayı hedefliyoruz.

Vakfımız, ilerleyen dönemlerde öğrenciler için gezi programları düzenlemeyi planlamaktadır. Şehir içi ve şehir dışı geziler ile öğrencilere ülkemizin önemli tarihi mekanlarını gezdirerek, milli kültürümüz hakkında bilgi edinmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Çanakkale, Bursa ve Edirne gibi tarihi miraslarla dolu illere yapılacak gezilerle, öğrencilerin bu özel yerler hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olacağız.

Genç öğrencileri okumaya ve öğrenmeye teşvik etmek amacıyla, vakfımız kitap desteği sağlamayı planlamaktadır. Bu sayede, öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Ramazan ayında, iftarın birlik ve beraberliğini yaşatmak için iftar programları düzenlemeyi planlıyoruz. Çoğunluğu üniversite öğrencisi olan büyük katılımlı iftarlar ile iftar açma kültürüne katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Her Ramazan ayının ilk cumartesi günü, devlet büyüklerinin de katılımıyla geleneksel iftar programları düzenlemeyi hedefliyoruz. Bu iftarların yanı sıra, yalnızca çocuklar ve kadınlar için özel iftar programları da organize ederek, Ramazan ayının manevi atmosferini herkesin yaşamasını sağlamayı amaçlıyoruz.

Birlik Vakfı olarak, gençlerimizin geleceğini aydınlatmak ve onların gelişimlerine katkıda bulunmak için çeşitli faaliyetler ve etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Vakfımız bünyesinde Ramazan ve Kurban bayramlarında, toplu bayram kültürünü ve mirasını canlı tutmak için her bayramda toplu bayramlaşma törenleri düzenlenmektedir.

Eğitim Hizmetleri

Bir milleti ayakta tutan, o milletin milli, manevi ve ahlaki değerleridir. Bu değerler, milletlerin birlik beraberlik ve toplumsal dayanışma içerisinde devam etmesini sağlar. Bu değerler ışığında toplum tarih sahnesinde yer alır. Milletler bu milli, manevi ve ahlaki değerlerini gelecek nesillere aktarmaları sayesinde ayakta kalır ve varlıklarını sürdürürler.  Bu noktadan hareketle Birlik Vakfının Çanakkale Şubesi olarak 27 Nisan 2024 tarihinde açılışımızı gerçekleştirmiş olup, değerler eğitimi çerçevesinde, milli ve manevi değerlerimiz ne olduğu ve hayatımızda neden vazgeçilmez oldukları ile ilgili öğrencilere temel eğitim desteği sağlamaktadır. Öğrencilerin milli kültür ve değerlerine bağlı kalmasını amaçlayan vakıf, aynı zamanda onların doğru sözlü, dürüst, yardımsever, erdemli, saygılı, güzel ve nazik tavırlı, vefa, hoşgörü ve dayanışma konusunda özenli, davranışlar göstermelerini amaçlamaktadır.

Vakfımız öğrencilere, kariyer planlaması süreçlerinde destek sağlayarak gerek vatana ve millete gerek ailesine hayırlı birere insan olarak hayatta yer bulmalarına vesile olmaktadır. Ayrıca öğrencilerin, ilgi, iktisat ve kabiliyet konusunda gelişimlerine destek sağlayarak onları hayat sahnesine hazırlamaya çaba göstermektedir. Vakfımız öğrencilerin kendileri ve milletleri için huzura katkı sağlayacak meslekler bulmalarına ve bu alanlarda nitelikli çalışmalar göstermelerine gayret sarf etmektedir.

Vakfımız, milletimizin milli, manevi ve ahlaki değerlerine sahip çıkan, milletimizin kültürel değerlerini benimseyen ve bu değerleri koruyarak geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve yücelten, yaşadığı topluma karşı sorumluklarının bilincinde olan ve duyarlı olan, başarılı ve güzel ahlaklı öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamakta ve bu alanda gayret göstermektedir.

Vakfımız maddi durumu yeterli olmayan öğrenciler için burs desteği sağlayarak onların eğitim ve öğrenim hayatlarına katkıda bulunmaktadır. Birlik Vakfı, “İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır” Hadis-i Şerif’i ışığında geleceğimizin teminatı olan Gençlerimize sahip çıkmaktadır.